Sarajevska zima 2011. – Art of Love u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića
Održana izložba - performans i brojni koncerti svjetskih umjetnika

Tokom Sarajevske zime 2011. – Art of Love, Bošnjački institut je ugostio mnoge umjetnike iz cijeloga svijeta koji su se predstavili svojim djelima bosanskohercegovačkoj publici u februaru 2011. godine.

Danski umjetnici Karen Degett, Felix Pedersen, Helen Lykke-Møller, Steen Rasmussen i Henrik Broch-Lips su upriličili izložbu – performans Art in Dialogue nastalu interaktivnim odnosom sa gradom Sarajevom, kreirajući dijalog umjetnosti i umjetnički dijalog različitih kultura.

Osim u izložbi, mnogobrojni posjetitelji Festivala su imali priliku uživati u koncertima na kojima su nastupala neka od najvećih imena sadašnjice predstavljajući se djelima klasičnih kompozitora (Beethovena, Schuberta, Brahmsa, Haydna...) ali i modernih i savremenih (Piazollae, Bergera, Johna Cagea...). Sarajevsku zimu u Bošnjačkom institutu je otvorio jedan od najslavnijih kamernih ansambla Moyzes kvartet iz Slovačke, a potom su uslijedili ostali konceti: Moje srce puno ljubavi u izvedbi Irene Parlov i Belinde Krnić iz Sarajeva; koncert čeških umjetnika Terezie Fialová, Roman Patočka i Markéta Kubínová-Vrbková koji čine Puella trio;  Duo Misty (Ivana Ugrčić i Nevena Račić) iz Beograda sa koncetom uz izložbu pod nazivom Romantična era; koncert NOISES X Duoa Messieri/Selva iz San Marina; koncert Izmirskog puhačkog kvinteta (Selma Özörten, Murat Özülgen, Atıf Peynirci, Tolga Alpay i Altuğ Tekin), Duokoncert Christian Schmidt (klavir) & Rudolf Leopold (čelo), a sezonu Sarajevske zime u Institut je zatvorio koncert – performans Canto D’ Amor u režiji Federica Fiorenze, na kojem su svirali Davide Cavuti (harmonika) i Franco Finuccin (gitara), Franco Casilli pjevao, a Millo Vallone i Antonia Renzella glumili.