Arhiva: Aktuelnosti
Tekstova u kategoriji: 162

Izložba “ODJECI: likovne refleksije ratne destrukcije“

Izložba “Odjeci“ postavljena je s ciljem doprinosa obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici, te će je posjetioci Bošnjačkog instituta moći pogledati od 9. jula do 28. avgusta 2020. godine.

Detaljnije


Dodijeljena godišnja stipendija „Adil Zulfikarpašić“

U četvrtak, 19. decembra 2019. godine, u Bošnjačkom institutu – Fondaciji Adila Zulfikarpašića održan je prijem povodom dodjele godišnje stipendije „Adil Zulfikarpašić“.

Detaljnije


Stipendija

KONKURS za dodjelu jedne stipendije Adil Zulfikarpašić redovnom studentu/ici bachelor dodiplomskog ili postdiplomskog studija Univerziteta u Bihaću na području Unsko-sanskog kantona u akademskoj 2019/2020. godini.

Detaljnije


Otvorenje izložbe Osman Nuri Hadžić: prosvjetitelj i književnik

U petak, 20. septembra 2019. godine, u Centru kulture Dobrinja – Vila Hadžihalilovića, bit će otvorena izložba Osman Nuri Hadžić: prosvjetitelj i književnik. Otvorenje izložbe je predviđeno u 14:30 sati.

Detaljnije


Predstavljanje knjige „Očevidac – Moj put u Hag“

Predstavljanje knjige "Očevidac – Moj put u Hag" bit će održano 7. avgusta, s početkom u 19:30 sati, u Bošnjačkom institutu - Fondaciji Adila Zulfikarpašića.

Detaljnije


Jubilarna plaketa Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“

Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića ponosni je dobitnik Jubilarne plakete koju dodjeljuje Udruženje “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“ za dugogodišnju afirmaciju misije, institucionalne, programske i finansijske održivosti Udruženja.

Detaljnije


Treći History Fest Sarajevo

Treći History Fest Sarajevo, pod sloganom “Učimo iz povijesti!“, održan je u periodu od 28. maja do 2. juna 2019. godine u više bosanskohercegovačkih gradova (Sarajevo, Banja Luka, Konjic i Mostar).

Detaljnije


Obilježavanje Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bošnjačkom institutu

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja.

Detaljnije

 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Zadnja