Arhiva: Koncerti
Tekstova u kategoriji: 21

Održan koncert ansambla Amedeus

7. oktobra u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića održan je koncert na kojem je nastupio Amadeus trio (Hrvatska).

Detaljnije


Održan koncert vokalnog tria „Relikt“, 19. septembra 2010.

U sklopu obilježavanja 60 godina Baleta u BiH, organizacija za razvoj kulture i umjetnosti "BALETI" organizovali su gostovanje muškog vokalnog tria "Relikt", uvaženih umjetnika iz St. Petersburga, Rusija.

Detaljnije


Koncert Jasmine Šehanović

Koncert Jasmine Šehanović (violina), učenice 6. razreda Osnovne muzičke škole u Tuzli u klasi prof. Ivane Arnold, uz klavirsku pratnju Dženane Šehanović, 22. juni 2010. godine u 19:30 sati, Bošnjački institut.

Detaljnije


Dani otvorenih vrata Bošnjačkog instituta

Koncert povodom 200 godina od rođenja Roberta Schumanna

Detaljnije


Koncert vokalne muzike

Koncert vokalne muzike na kojem su nastupili studenti Muzičke akademije iz Zagreba, u klasi prof. Georgia Suriana i izveli kompozicije iz mjuzikla "Jalta, Jalta" Organizatori: Sarajevo Art i Udruga "Prosoli - Sveta glazba" iz Zagreba

Detaljnije


Koncert Levante Guitar Dua

Duet gitara kojeg čine Alaksandra Lazarević i Vojislav Ivanović, predstavili su se sarajevskoj publici, u organizaciji JU Sarajevo Art, djelima koja su komponirali Vojislav Ivanović, Th. Monk i B. Evans.

Detaljnije


Recital za violinu i klavir u izvedbi Mersihe Teskeredžić i Aleksandre Romanić

Mlada bosanskohercegovačka violinistica Mersiha Teskeredžić i poznata pijanistica Aleksandra Romanić, održali su Recital i predstavili djela D. Shostakovicha, W.A. Mozarta, J. Barmsa i P. De Sarasatea.

Detaljnije


Otvoreni „Dani kulture Praga u Sarajevu“

Emitiranjem dokumentarnog filma „Prag – grad trećeg milenija“ i koncertom ansambla „Virtuosi di Praga“ na čijem čelu je Oldrich Vičkem, otpočeli su „Dani kulture Praga u Sarajevu“, manifestacije koja je organizirana u povodu obilježavanja 6. aprila Dana grada Sarajeva.

Detaljnije


Pjesničko veče – Turska poezija

U povodu Međunarodnog dana poezije 21. marta, ambasada Republike Turske je u saradnji sa Bošnjačkim institutom organizirala večer turske poezije, na kojem su stihove čitali turski reditelj Kenan Išik i glumac Ermin Sijamija.

Detaljnije

 < 1 2 3 >