Arhiva: Aktuelnosti
Tekstova u kategoriji: 161

Održana radionica „Facebook izdanje bosanskohercegovačke štampe za vrijeme austrougarske uprave u Bosni i Hercegovini“

U okviru projekta „Kultura mladima“, koji implementira Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo održane su dvije edukativno-kreativne radionice sa preko pedeset učenika i učenica sarajevskih srednjih škola.

Detaljnije


Bošnjački institut – Fondacije Adila Zulfikarpašića uručio stipendiju „Adil Zulfikarpašić“ za školsku 2016/2017. godinu Šejli Jusić

Dobitnica stipendije, Šejla Jusić, ostvarila je zapažen uspjeh tokom studija sa prosjekom ocjena 9,92 te zapažene uspjehe na brojnim takmičenjima iz matematike i fizike. Kako je izhavila prilikom dodjele, ova stipendija joj znači mnogo i daje joj podsticaj za dalje stjecanje znanja.

Detaljnije


Predstavljanje Bošnjačkog instituta - Fondacije Adila Zulfikarpašića u Cirihu povodom petnaest godina rada

Povodom 15 godina rada i djelovanja Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića u Sarajevu, Institut se predstavio u Cirihuu 14.12.2016., u gradu svog utemeljenja 1988. godine.

Detaljnije


Radionica „Historija i naslijeđe Sarajeva“

Preko 35 učenika sarajevskih srednjih škola i bosanskohercegovačkim strip crtačem Filipom Andronikom na radionici „Historija i naslijeđe Sarajeva“ u Brusa bezistanu učestvovalo na radionici ...

Detaljnije


Stipendija

Konkurs za dodjelu stipendije studentu/ici Univerziteta u Bihaću.

Detaljnije

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >  Zadnja