Arhiva: Aktuelnosti
Tekstova u kategoriji: 161

Radionica povodom Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama

"Bosanskohercegovačka štampa 19. i početkom 20. stoljeća" i "Otvoreni pristup znanju - mogućnosti Open Accessa"

Detaljnije


Crtati rat • izložba Mevludina Ekmečića

30. juni - 2. juli 2017. Galerija Duplex100m2

Detaljnije


Izložba o Mehmedaliji Maku Dizdaru „Zapisi o Maku“

Izložba je dio projekta „Ime moje škole“, kojeg Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića realizuje u saradnji sa Općinom Novi Grad Sarajevo, a u povodu obilježavanja stotinu godina od rođenja Maka Dizdara.

Detaljnije


Međunarodni simpozij ISLAMSKA UMJETNOST U BOSNI I HERCEGOVINI Sarajevo, 25. oktobar 2017.

Simpozij želi ukazati na značaj likovnog i arhitektonskog naslijeđa islamske umjetnosti u Bosni i Hercegovini s ciljem pokretanja dijaloga o njenoj boljoj percepciji i novim perspektivama njenog razumijevanja. Prijave su otvorene za sve one koji mogu doprinijeti boljem razumijevanju islamske umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Detaljnije


Izložba Idemo u muzej! • 8 priča o znanju i kreativnosti

Izložba je rezultat uspješne implementacije istoimenog projekta Idemo u muzej! u okviru kojeg je organizirano 7 edukativno-kreativnih radionica za preko 180 učenika i učenica srednjih škola Općine Stari grad Sarajevo.

Detaljnije


Održana radionica „Facebook izdanje bosanskohercegovačke štampe za vrijeme austrougarske uprave u Bosni i Hercegovini“ (23.12.2016.)

U okviru projekta „Kultura mladima“, koji implementira Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo održane su dvije edukativno-kreativne radionice sa preko pedeset učenika i učenica sarajevskih srednjih škola.

Detaljnije

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >  Zadnja