Arhiva: Aktuelnosti
Tekstova u kategoriji: 161

Zahvalnice za Bošnjački institut

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca i Medžilis Islamske zajednice dodijelili su Bošnjačkom insitutu zahvalnice za podršku njihovom radu.

Detaljnije


Izložba Edina Numankadića u Foajeu Bošnjačkog instituta

Umjetničke instalacije i radovi iz ciklusa „Zapisi“ i „Tragovi“, renomiranog bosanskohercegovačkog umjetnika Edina Numankadića, bit će izloženi do kraja februara 2018. godine.

Detaljnije


Dodjela godišnje stipendije “Adil Zulfikarpašić”

Svečena dodjela stipendije „Adil Zulfikarpašić“ upriličena je 20. decembra 2017. godine na godišnjem prijemu Bošnjačkog instituta. Ovom prilikom predstavljen je legat od 29 djela koje je Bošnjačkom institutu poklonio autor, bosanskohercegovački akademski slikar Edo Numankadić.

Detaljnije


Rezultati konkursa za dodjelu stipendije "Adil Zulfikarpašić" za školsku 2017/2018. godinu

Ove godine Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića dodjeljuje desetu godišnju stipendiju “Adil Zulfikarpašić” za najuspješnijeg studenta Univerziteta u Bihaću za školsku 2017/2018. godinu.

Detaljnije


Izložba "Akvareli Fuada Arifhodžića" u Galeriji Općine Novi Grad Sarajevo

Sarajevo na akvarelima Fuada Arifhodžića vraća nas u neko davno vrijeme tišine, beskonfliktnosti, vedre kolorističke igre i zimskih sjetnih izmaglica. (Vefik Hadžismajlović)

Detaljnije


Znanstveni portal i otvoreni pristup znanju

Zvanično je promovirana digitalna platforma Znanstveni portal i održan okrugli sto „Otvoreni pristup znanju“

Detaljnije


Promocija projekta Znanstveni portal Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića i okrugli sto Otvoreni pristup znanju

Znanstveni portal je platforma za online digitalni repozitorij otvorenog pristupa koji okuplja znanstvene radove autora bosanskohercegovačkog porijekla koji žive u inozemstvu, radove autora stranih državljana o Bosni i Hercegovini i radove autora bosanskohercegovačkih državljana i rezidenata nastale u inozemstvu.

Detaljnije


Međunarodna naučna konferencija “Mak Dizdar: prvih stotinu godina”

Stogodišnjicu rođenja najznačajnijeg bosanskohercegovačkog pjesnika, Mehmedalije Maka Dizdara, Bošnjački institut obilježio je organiziranjem međunarodne, naučne i interdisciplinarne konferencije „Mak Dizdar : prvih stotinu godina“ od 19. do 22. oktobra 2017. godine u saradnji sa Fondacijom “Mak Dizdar” i Međunarodnim univerzitetom u Sarajevu.

Detaljnije


Međunarodni simpozij „Islamska umjetnost u Bosni i Hercegovini“

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na otvaranje Međunarodnog simpozija "Islamska umjetnost u Bosni i Hercegovini" • 25. oktobra 2017. sa početkom u 9h u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Detaljnije

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >  Zadnja