Arhiva: Aktuelnosti
Tekstova u kategoriji: 160

Stipendija

KONKURS za dodjelu jedne stipendije Adil Zulfikarpašić redovnom studentu/ici bachelor dodiplomskog ili postdiplomskog studija Univerziteta u Bihaću na području Unsko-sanskog kantona u akademskoj 2019/2020. godini.

Detaljnije


Otvorenje izložbe Osman Nuri Hadžić: prosvjetitelj i književnik

U petak, 20. septembra 2019. godine, u Centru kulture Dobrinja – Vila Hadžihalilovića, bit će otvorena izložba Osman Nuri Hadžić: prosvjetitelj i književnik. Otvorenje izložbe je predviđeno u 14:30 sati.

Detaljnije


Predstavljanje knjige „Očevidac – Moj put u Hag“

Predstavljanje knjige "Očevidac – Moj put u Hag" bit će održano 7. avgusta, s početkom u 19:30 sati, u Bošnjačkom institutu - Fondaciji Adila Zulfikarpašića.

Detaljnije


Jubilarna plaketa Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“

Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića ponosni je dobitnik Jubilarne plakete koju dodjeljuje Udruženje “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“ za dugogodišnju afirmaciju misije, institucionalne, programske i finansijske održivosti Udruženja.

Detaljnije


Treći History Fest Sarajevo

Treći History Fest Sarajevo, pod sloganom “Učimo iz povijesti!“, održan je u periodu od 28. maja do 2. juna 2019. godine u više bosanskohercegovačkih gradova (Sarajevo, Banja Luka, Konjic i Mostar).

Detaljnije


Obilježavanje Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bošnjačkom institutu

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja.

Detaljnije


ONLINE POZAJMICA

Ova napredna mogućnost kataloga omogućava online zaduženje naslova iz fonda biblioteke čime je olakšan pristup bibliotečkoj građi.

Detaljnije


Znanstveni portal Bošnjačkog instituta predstavljen na Desetim Danima BHAAAS-a u BiH

Deseti Dani BHAAAS-a u BiH pod nazivom Dani nauke i noći kulture održani su u Hotelu Termag na Jahorini, od 21. do 24. juna 2018. godine, u organizaciji Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS), u saradnji sa Sektorom za iseljeništvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Detaljnije

 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Zadnja